Bilindiği üzere 1.0 mpi atmosferik Seat İbizayı geçtiğimiz haftalarda sattım.

Niyetim 1.4 tsi jetta almaktı. Fakat kesemize göre uygun bir jetta bulamadık ve başka araçlara yöneldik. 1.0 ecotsi yeni kasa seat ibiza alayım dedim. Ama küçük araba almak pek de mantığıma yatmadı. Hatta bir ara fiat egea bile baktım. Daha sonra neden ecoboost almayalım dedik ve ford focusa yöneldik. Önce Ankara’da bir şeker kırmızı titanium 1.0 ecoboost bulduk niyetlendik fakat araç sahibi satmaktan vazgeçti. Daha sonra Afyonkarahisar’da şu aracı bulduk.

Araç titanium paket sunroof ve sony sistem var. Aracın oto eksper sonuçlarında motor gücü %85 çıktı. Önce dedim ki biraz hantallık yaşarız ama aracı sürüş esnasında hiç de öyle bir sonuçla karşılaşmadım. Ve iyi ki ecoboost almışım dedim.
Araç 47300 kmdeydi. Şu an 48bin olmak üzere. Aracın eski sahibi biraz özenmemiş arabaya fakat biz bakarak kendisini tekrardan güzel hale getireceğiz.
Yolun da uygun olduğu yerlerde biraz denedim araç çok rahat 200 km hızlara çıkabiliyor. Dün ise araçla Çorum’dan Samsun’a saatte 120 km sabit hızla yolculuk yaptım. Çorum çıkışı depoyu fulledim, Samsun’a vardığımda da fulledim. Araç 156 km’de de 43 lira benzin yaktı. Km 27 kuruş civarı yakıt sarfiyatı vardı bu beni çok mutlu etti.
Aklımda olan ve yapmak istediğim aksesuarlar, siyah zeminli bi-xenon far takımı ve geniş ekranlı gösterge paneli. Onları da bulursak keyfimize diyecek yok. Cümlemize kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Biraderlerimin güzel kareleriyle 1.0 ecoboost sahnede..

Her zamanki sözümüzle, ‘Mal mülk Allah’ındır, bizler emanetçileriz..’
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi