İçeriğe git

Resim

Dipsiz T10 led problemi...

• Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya 2 yanıt gönderildi

#1 Ferdi ŞEN

Ferdi ŞEN

Üye

• Üye
  • Pip*Pip*
  • 68 İleti

Yazma tarihi: 14.12.2017 - 08:57

Herkese merhaba,

Uzun zamandan beri sürekli problem yaşadığım bir konu hakkında sizinle paylaşmak istedim.
Park lambalarında ve ayna altlarında kullanmış olduğum t10 dipsiz led ampuller bir süre normal çalıştıktan sonra göz kırpmaya daha sonra hiç yanmamaya başlıyor ve arızalanıyor.2 çeşit led kullandım şimdiye kadar biri Aliexpresten getirttiğim diğeri de tekzenden aldığım ledler.İkisinde de sonuç aynı.
Bu problemle ilgili bilgi veya tavsiye verebilir misiniz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

#2 Mahmut Akbulut

Mahmut Akbulut

Üye

• Üye
  • Pip*Pip*
  • 96 İleti

Yazma tarihi: 14.12.2017 - 19:59

Bu ürünlerde yaşanan en büyük sıkıntı bu malesef ömürleri çok kısa . Bunun sebebi led ampul devresinde kullanılan devre elemanlarının sabit 12 voltta çalışmak zorunda olması , ama araçlarımızdaki akım 14.4 volta kadar yükseldiği için aradaki farkı tolere edemeyen devre , üzerinden geçen fazla akıma dayanamayıp yanıyor . 

Bunu önlemin değişik yolları var ama en basit yöntem led ampule gelen hatta 7812 regülatör takarak gelen akımı 12 Volta sabitlemek ...

12-35 volt aralığında giriş yapan akımı , 12 volta sabitleyerek sistemde kullanılan sabit akımlı ürünleri korur ...

Bu regüleyi ısınmaya karşı korumak için arkasına küçük bir soğutucu ilave edilmeli yada mümkünse araç şasisi ile irtibatlandırılması çok iyi olur ...

devre3.jpg

• Ferdi ŞEN bunu beğendi

#3 Ferdi ŞEN

Ferdi ŞEN

Üye

• Üye
  • Pip*Pip*
  • 68 İleti

Yazma tarihi: 15.12.2017 - 07:11

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.Bunu bilmem iyi oldu. Müsait olduğum bir zamanda uygulamayı düşünüyorum.

0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı