İçeriğe git


Resim

Ford F550 Earthroamer XV-HD: 1.5 Milyon $’lık Ultra Lüks Karavan!


  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1 fordcucelik

fordcucelik

    Üye

  • Üye
  • Pip*Pip*
  • 45 İleti

Yazma tarihi: 07.11.2017 - 09:11

Earthroamers, Ford F550'yi XV-HD ile görülmemiş lükslükte ve oldukça pahalı bir motokaravan inşa etti. İşte milyon dolarlık arazi karavanı...

 

ford-f550-earthroamer-xv-hd-birbucuk-mil

 

Yine muhteşem bir dönüşüme şahit oluyoruz. Bu sefer ki biraz fazla büyük. En son sizlerle paylaştığımız Bimobil EX 435 Unimog bu aracın yanında gerçekten küçük kaldı. Keza bizler bu arabayı sizlere, geniş tutulan yaşam alanı üzerine konuşmuştuk. Earthroamers‘un ele aldığı, görünüşte bile içinde neler olabileceğini anlatan karavan, 4 mevsim nereye isterseniz orda konaklayabileceğiniz donanımlara sahip.

 

Neredeyse 1+1 ev kadar yaşamı alanı sunan XV-HD, kamp hayatını 5 yıldızlı otel içeriğinde sunuyor. Earthroamers XV-HD inşasının temel fikri “çok insan çok eğlence” üzerine düşünülmüş bir proje. Birazdan yaşam alanı resimlerine baktığınızda ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

 

Gördüğümüz dev araç, Ford’un F750 şasinin üzerine konumlandırılmış. Kupa kısmı yine F550’den devam edilmiş.

 

ford-f550-earthroamer-xv-hd-birbucuk-mil

 

İç kısmına geçmeden önce dış yapısında neler olmuş onlardan bahsedelim. Göze çarpan ilk detay Earthroamer’in doğa şartlarına göre de hazırlanmış olması. Yani sağlam bir off road tamponu ile başlanan değişime, ızgara hizasına çıkartılan ve aynı zamanda tampon üstünde bulunan güçlü Led aydınlatmalar verilmiş. Normal de pick-up desekte F550 kamyona daha yakın boyutlarda.

 

Çift kabinin arkaya doğru ne kadar gidebildiğini şimdi hepimiz görüyoruz.

 

ford-f550-earthroamer-xv-hd-birbucuk-mil

 

Big F‘lerde değişmeyen kabin altı yakıt depoları biraz daha büyütülmüş olabilir. Hangi şartlarda gittiğini unutturmak ve sizin anlamamanız için dişli, kalın ve normalin çok üstü olan 46 inç Michelin lastikler takılmış. Karavan kısmında beni en çok üzerine yapılan dünya haritası etkiledi.

 

Gerçekten iyi düşünülmüş ve güzel bir mesaj niteliğinde olmuş. Tabi gideceği mekanlar için harita şart!

 

Zorlukları rahat aşmak adına yürüyen ve ekipman kısmı sağlam tutulmuş.

 

ford-f550-earthroamer-xv-hd-birbucuk-mil

 

Sonuçta bu karavanla istediğiniz yere gidebiliyorsunuz deniyor. O yüzden çamurlu yollarda tıkanmanız durumunda sizleri kurtaracak güçlü bir vinçe sahip. Engebeli yollarda gövdeyi sabit ve daha orantılı tutmak için Fox şok önleyicili havalı süspansiyon sistemi takılmış.

 

2100 watt güneş enerji kapasiteli, 20 bin watt’lık Lityum-İyon ile depolamaya sahip. 435 litre yakıt deposu, 1 ton temiz ve kirli su araçta tutabiliyorsunuz.

 

Karavan maceramıza iç kısımdan devam edelim.

 

ford-f550-earthroamer-xv-hd-birbucuk-mil

 

Fiberglas ile desteklenen iç mekan, süper bir yalıtıma sahip. Doğa şartlarının ve hava sıcaklığının ne olduğunun önemi yok. Sizlere bir soru! Gözünüzü kapatsalar ve habersiz sizi bu karavanın içerisine koysalar, lüks otel odası mı dersiniz yok sa size hediye edilmiş otantik bir dağ evi mi?

 

Şu an gelen soruların hepsine uyan bir yapıyla karşı karşıyayız. Mermer tezgah ve Bosch’dan temin edilen ankastre setini herhangi bir karavanda rastladınız mı? Büyüklüğünü kaliteli, deri L koltukların olduğu, yemek masasına çıkan merdivenlerden anlayabiliriz.

 

Eğlence ve kolay yaşam adına eksik hiç bir şey yok.

 

ford-f550-earthroamer-xv-hd-birbucuk-mil

 

Mobilya kısmına ahşap malzemeler hakim. Evinize uğramadan aylarca yaşayabileceğiniz bu karavanda çamaşır makinesi, kurutma makinesi, süpürge, çok yönlü klima, yerden ısıtma sistemi, tam donanımlı mutfak mevcut. Bitmedi! Silah veya özel eşyalarınızı saklayabileceğiniz kasa ve şampanya için özel taşıyıcılara sahip. Uydu sistemine bağlı LCD TV’lerde hizmetinizde.

 

Bu noktaya kadar olan kısımda 5 yıldızlı otel odası mı anlattık karavan mı ben bile ikilemde kaldım!

 

ford-f550-earthroamer-xv-hd-birbucuk-mil

 

Eğer yanılmıyorsak Earthroamers XV-HD direksiyon ustası Ken Block için yapılmış olabilir. Block’un yaptığı gösteriler için gittiği farklı yerlerde gerçekten böyle bir karavana ihtayacı olacaktır.

 

Her zaman böyle büyük makinelerde nasıl bir motor var diye merak etmişizdir.

 

ford-f550-earthroamer-xv-hd-birbucuk-mil

 

Tekerlekli otelimizde 6.7L hacminde Powerstroke V8 bir motor var. Dizel olan ünite 330 hp güç ve 725 nm tork üretebiliyor. Zaten 46 inç lastikleri ve üstündeki o kadar yükü anca böyle bir motor karşılayabilirdi.

 

Earthroamers’in yaptığı 1.5 milyon $‘lık şaheser karavan, gerçekten 10 puanı hakediyor. Son zamanlarda firmalar farkettiyseniz yol karavanı tiplerine biraz ara verdi. Daha çok off road araç donanımlarını verdiği ve nerede kamp yapmak isterseniz oraya gidebileceğiniz motokaravanlar imal ediyorlar. Son olarak, XV-HD’nin projesi zirve olmuş!

 

 

Alıntı kaynak: https://paratic.com/...-xv-hd-karavan/

 

 

 

 

 


  • Serkan Karakoca bunu beğendi




0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı