Cümleten s.a arkadaşlar. Yeni aracımı geç kalmadan tanıtmanın vakti geldi.
Uzun araştırmalar ve arayışlar sonucu, Kütahya' da nasibimi buldum. İkinci sahibinden, 2010 yılından buyana sadece sahibi tarafından kullanılmış, tık sesinde sanayide soluğu alan bir arkadaştan aldım.
Araca Kütahya temsilcimiz, Serhat Altaş kardeşimiz bakmaya gitti. Kendisininde tamirci ustası olması ve aracın çoğu bakımlarının kendisi tarafından yapılması büyük şans oldu. Beni kırmayıp, gitti baktı, ayrıca computeste götürüp gösterdi. Plaka ve şaseden temiz çıkması ile, soluğu Kütahya' da aldım.
Gelelim araca. 2001 model, 2.0, 147Hp, 207 binde. Brc sıralı lpg' si 2010 senesinde takılmış.
Kazası belası çok şükür yok. Ufak tefek temizlik boyaları yapılmış.
Özellikleri ile dolu bir araçtır. Abs, Esp, 4 Airbag, Ön Cam Rezistans, Elektirkli - Isıtmalı Aynalar, Yol Bilgisayarı, Orjinal Ford CD Çalar gibi özellikleri mevcut ve hepsi faal olarak çalışmaktadır.
Binmeye aldığım için, aracı pazartesi günü A' dan Z' ye bakıma bıraktım. Ön takım, amortisörler ve yürür aksam yeni olduğu için, ağır ve hafif bakımlarını yaptırdım. Araca takılan bütün parçalarda, fomoco ve otosan marka kullanıldı. Sadece baskı-balata da sachs kullandık. Allah' ın izniyle gönül rahatlı ile, 90-100 bin km kullanılacak kıvama geldi.
Aracı dün akşam, iç-dış ve motor kuaförüne bıraktım. Kil, pasta, cila ve boya koruma uygulamaları yapılıyor. Sırada;
LPG bakımı,
Rot-balans ayarı ve yeni papuçları,
Nam amortisöre gidilecek.
Simota kutu içi carbon, açık hava filtrem geldi.
Işıklandırmalar beyaz renk ile yenilenecek.
Yavaş yavaş eksik bulunan şeyler zamanla yapılacak inşallah.
Cumartesi günü yeni resimlerini paylaşacağım.