İçeriğe git


Resim

Sağlığımız için ufak tüyolar


  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya 5 yanıt gönderildi

#1 Doğan Kurban

Doğan Kurban

    Emektar Üye

  • Üye
  • Pip*Pip*Pip*Pip*Pip*
  • 4.893 İleti

Yazma tarihi: 15.03.2015 - 21:10

 

 

KOLESTROLE KARŞI BAL:

Uzmanlar kolestrolünü düşük tutmak isteyenlere sebze ve meyve yemelerini salık veriyorlar. Bu gibi alışkanlığı olmayanların ise bal yiyebileceklerini de sözlerine ilave ediyorlar. Balda, elma, muz, portakal ve çilekte olduğu gibi bol miktarda antikanserojen madde bulunduğuna dikkati çeken araştırmacılar,koyu renkli balda bu maddenin daha fazla olduğunu belirtiyorlar.

SANCIYA KARŞI BALIK:

Kalp sağlığımız için deniz ürünlerinin iyi geldiğini hepimiz biliyoruz. Bunun yanında Omega 3 yağ asidi içeren balıkların kramp gibi adet öncesi sendromlarına ve diğer sendromlara iyi geldiği belirtildi. Danimarka'da yapılan araştırmada, çok balık yiyen kadınların daha az adet sancısı çektiği belirtildi.

CİLDİNİZ İÇİN YEŞİL ÇAY:

İçeriğindeki enerji veren maddeler sayesinde cildiniz canlı ve sağlıklı bir görünüm kazanabilir. Suyu kaynatıp içine 4 çay kaşığı yeşil çay yaprağı(Bulamazsanız poşet yeşil çayda kullanabilirsiniz)
ve 1 çay kaşığı nane yaprağı atın. 10 dakika kaynattıktan sonra süzün ve soğumaya bırakın. Elde ettiğiniz bitkisel suyu,duş aldıktan sonra yüzünüze,boynunuza ve göğsünüze sürün. Cildinizin ferahladığını hissedeceksiniz.

MİDE DOSTU YOĞURT:

Eğer her gün bir kase yoğurt yerseniz hastalanma riskinizi yarı yarıya indirmiş olacaksınız. Midenizin ve bağırsaklarınızın dostu olan yoğurt, B1, B2, A ve C vitaminlerinin yanında fosfor, kalsiyum
potasyum, magnezyum ve demirden zengin bir besin. İçeriğindeki laktik asit bağırsakların sindirim işlevini hızlandırıyor.

YORGUNLUĞU SOĞANLA YENİN:

Aşırı yıpranmaya ve fiziksel yorgunluğa iyi gelir. Kanı sulandırdığı için de beynin daha iyi oksijen almasını sağlar.

EKRANDAN UZAK DURUN:

Fazla TV izlemek ve uzun süre bilgisayar ekranına bakmak, gözün "makula" tabakasında onarılması güç
tahribatlara yol açıyor.TV ve bilgisayar başta olmak üzere, gözler için zararlı yapay ışıklar yayan teknolojik
cihazlara uzun süre bakmak zorunda kalan kişileri, ciddi göz sorunları bekliyor. Gözde meydana gelen fiziksel rahatsızlıklarda mucizevi tedavi olanakları sunan mikro cerrahi yöntemleri bile teknolojik ürünlerin
olumsuz etkilerini ortadan kaldıramıyor.

AVUÇ TERLEMESİ NASIL GİDERİLİR:

Eczanelerde satılan tanenli sabunlar terlemeyi keser. Çünkü sabunun bileşimindeki tanen, yıkanan ellerin
üzerindeki delikleri sıkıştırır. Ayrıca, bir limonu halka biçiminde kesip, günde birkaç kez avuç içine ve parmaklara sürmek yararlıdır. Çünkü limon da tıpkı tanen gibi etki yapar. Ter bezleri salgısını frenler ve deriyi serinletir. Limon friksiyonundan 10 dakika sonra da soğuk suda ellerinizi çalkalamalısınız.

SAĞLIK İÇİN BOL SÜT İÇİN:

Süt her yaşta tüketilmesi gereken maddelerden biridir. Bebeklerin, yaşlıların ve anne adaylarının süte gereksinimi fazladır. Süt anne adaylarının dişlerini korur, doğacak çocuğun dişlerinin normal gelişmesini sağlar.
Günde içilen yarım litre süt bedenin gereksinimlerini karşılar. Menopoz döneminden sonra ilerde kadınlarda görülebilen kemik yıkımlarına karşı süt çok iyi bir koruyucudur. Sütün değerli bir besin olmasında en önemli faktör, protein ve kalsiyum bakımından zengin oluşudur. Ne var ki süt demirden yoksundur. Pek çok insan
süte karşı alerjik belirtiler gösterir. Kimisi de sütü bir türlü sindiremez. Okul çağında sütlü beslenen çocuklarda demir eksikliği, kansızlık görülmektedir. Kimilerine göre süt demirden yoksun olduğu için değil, protein
etkisiyle demiri attığı için zararlıdır.
Süt Nasıl İçilmeli: Çocuklar sütü kaymağı ile içmelidirler.Yaşlılar özellikle kalp ve damar hastalığı olanlar ise
kaymağını ayırmalıdır. Süte kahve veya kakao katıldığında karaciğeri yorduğu bilinmektedir. Bazı kişilerde
süt bronşlarda ve burunda akıntıya,nezleye, boğaz bezlerinin şişmesine, bağırsak bozukluklarına, eklem iltihaplarına ve romatizmanın alevlenmesine neden olabiliyor.

BANYO YAPARAK DİNLENİN:

a) Ilık suyla banyo yapmak, özellikle günün yorgunluğundan ileri gelen sıkıntı ve gerginliklerin, isteksizliklerin
en iyi tedavi yoludur. Beden ve zihin yorgunluğunun tedavisinde ilaçlardan önce düzenli şekilde yapılan ılık
banyoları denenmelidir.
B) Ilık su ile doldurulmuş bir küvet veya jakuzi, banyonun etkinliğini daha da artıran faktörlerdir. Ilık su dolu küvete bazı aromatik yağların konması(aromaterapi), bazı minerallerin eklenmesi cilt bakımı açısından da büyük yarar sağlar ve cildin nem oranını ayarlar
c) Vücut ısısındaki bir su ile banyo yaparken damarlar genişler, tansiyon normalleşir, sinir sistemi rahatlar.
Bağırsaklar, böbrekler ve karaciğerin çalışması kolaylaşır.
d) Vücutta birikmiş olan bazı zararlı maddeler dışarı atılır. Ferahlık, canlılık meydana gelir. İyi bir banyodan sonra kuru ve yumuşak bir havlu ile kurulanmanız önemlidir. Cildin normalin üzerinde ıslak kalması mantar ve bazı hastalıkları davet eder.

SİGARA DUMANININ ÇOCUKLARA NE ZARARI VAR:

# Astım ve solunum yolları hastalıkları
# Daha sık gribe yakalanma, hastalanma ve okuldan geri kalma.
# Orta kulakta sıvı birikmesi(Sağırlığa yol çabilir).
# Yanında sigara içilen çocukların hayatlarının her hangi bir döneminde sigaraya başlama olasılıkları.

İNCİR VE FAYDALARI:

İncir, bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarına faydalıdır. Ayrıca enerji verir ve kabızlığı giderir.

HAMİLELİK KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR:

Araştırmalara göre hamilelerde,kanser yapıcı etki yaratan büyüme hormonu baskı altına alınıyor. Bu da
bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltıyor. Harvard Tıp Fak. Araştırmacılarının bulgularına göre
hamilelik sırasında kandaki bazı hormon salgılarının düzeyi değişiyor. Yüksek düzeyde olması halinde kanser yapıcı etki yaratan "IGF-1" adlı büyüme hormonu hamile kadınlarda baskı altına alınarak azalıyor.

LAVANTA HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR:

İnsanlar üzerinde sakinleştirici özelliği bilinen lavanta kokusunun kısa ve uzun hafızayı güçlendirdiği gibi dikkati artırdığı da anlaşıldı. İngiltere'nin Blackpool Ü.'de gerçekleştirilen araştırmada,lavanta koklayan kişilerin izlenim ve gözlemlerini daha uzun hafızada tutabildikleri ortaya çıktı. Bu arada lavanta naftalin görevi de görüyor. Ağır kokulu naftalinden hoşlanmayanlar gardroplarına lavanta koyarak giysilerini güvelerden koruyabilirler.

Püf Noktası:

** Çöp öğütücünüzün kötü kokmaması için limon kabuklarını ve buz parçalarını iki haftada bir öğütün.
** Patates pişirirken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun.Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
** Bakır kapların parlatılması için bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun. Kaplarınız pırıl pırıl olur.
** Marul ve kıvırcığı elimizle kopardıktan sonra sirkeli suda 5-10 dakika bekletip sudan geçirirsek parazitlerden kolayca kurtuluruz.
** Evde ilacınız bittiyse ve başınız ağrıyorsa kahve çekirdeğine limon suyu sıkın ve yavaş yavaş yiyin.(1-3)

GÜÇLÜ SAÇLAR VE TIRNAKLAR İÇİN:

Bazı besinlerin içinde bulunan kalsiyum ve demir gibi mineraller, vücudun keratin yapımını artırırlar. Keratin ise güçlü tırnaklar ve saçlar için gereklidir. Ayrıca protein ve B vitamini de tırnak ve saç yapımı için önemlidir. Bu vitamin ve minerallerin tümünü süt ve süt ürünlerinde bir arada bulabilirsiniz. B vitamini ayrıca balık,ıspanak,kepek ve yumurtada bolca var. Demir ise en çok kuzu etinde, yumurtada, soyada, kayısıda ve bira mayasında bulunuyor.

AĞIZ YARALARINA DOĞAL YÖNTEMLE TEDAVİ:

Ağzınızda oluşan yaralar yemek yemenizi engellediği gibi, çeşitli enfeksiyonların da başlamasına neden olabilirler. Bunun için; taze böğürtlen yaprağını bir litre suyla kaynatın. 5 dakika demlenmesini sağlayın.
Sonra ağzınızı çalkalayın. Bu ağzınızda oluşan iltihaplı yaralara çok iyi gelecektir.

TATLI YERİNE MEYVE:

Kilo almamak için meyve yemek çok daha sağlıklıdır. C vitamini, folik asit, B grubu vitaminleri ve demir açısından en zengin çilek ve kividir. B6 vitamini, kalsiyum,magnezyum,demir ve potasyum içeren incir öneriliyor. Ve tatlı isteğini en çok gideren çikolata. Aşırıya kaçmamak kaydıyla çikolatanın kalp ve damar sisteminin koruyucu olduğu biliniyor. Tek öneri çikolatayı yemek sonrası yemek. Uzmanlar , "Bu sayede aşırı yeme riski de ortadan kalkar" diyor.

YAŞ OTUZ BEŞ YOLUN YARISI:

Beslenmenin ara dönemi sayılan 30'lu yaşlarda günlük kalsiyum, meyve, sebze ve lifli gıdaların tüketiminin üzerinde durulmalıdır. Özellikle kadınlarda kalsiyum eksikliği menopozdan sonra kemik erimesine
yol açmaktadır. Fast-food gıdalarda bol sostan, asitli içeceklerden, kahve ve sigaradan kaçınılmalıdır.
Mümkün olduğu kadar sebze ve meyve tüketilmelidir.

EKMEK VE YAĞI KESMEYİN:

Zayıflayabilmek için genellikle yapılan ilk iş, ekmeği ve yağı kesmek olur. Bu da çok yanlıştır. Çünkü vücudun yağa ve ekmek gibi karbonhidrat içeren besinlere(pilav, makarna)ihtiyacı var. Neden mi? Çünkü
yağda eriyen ve mutlaka tüketilmesi gereken vitaminler var. Bunlar, A,D,E,K vitaminleridir. Enerjimizin
yaklaşık %65'ini de karbonhidratlardan karşılıyoruz. Onun için ekmeği ve yağı kesmek yerine, belli ölçülerde tüketerek dengeli beslenmek gerekiyor.

UYKUSUZLUK KİLO ALDIRIR:

Eğer uyuma güçlüğü çekiyorsanız ve gece boyunca sürekli uyanıyorsanız tehlike var demek, bu sizin kilo almaya eğilimli bir bünyeniz olduğu anlamına gelebilir. İyi bir uyku düzeni oluşturmak özellikle kilo vermek isteyenler için çok önemli. Yaşam biçiminize uygun bir beslenme düzeni oluşturmak o kadar zor değil.

DELİKSİZ UYKUYA HASRETSENİZ BUNLARI DENEYİN:

&& Yatmadan önce ılık bir duş alın.
&& Uykudan önce kahve ve meşrubat gibi içecekler tüketmeyin
&& Yatağınıza sadece uyumak için girin ve uykudan önce bir bardak ılık süt için.
&& Perdelerinizi ve kapınızı kapatın
&& Uyumadan önce odanızı iyice havalandırın.

ÇİÇEK KOKLAYIN RUHUNUZ GÜZELLEŞSİN:

Çiçek kokuları çeşitlerine göre ruh halimiz üzerinde etkili oluyor.
Yasemin ve Frezya kokuları: Pozitif bir ruh hali içine girmek için.
Gül kokusu: Rahatlatıcı özelliğe sahip.
Portakal ve limon çiçeği kokuları: Canlandırıcı ve enerji verici özelliğe sahip.

ÇOCUĞUNUZU OKULA AÇ GÖNDERMEYİN:

Doktorlar, çocukların sabahları kahvaltı yaptırılmadan okula gönderilmeleri halinde, dikkatlerini toplamakta güçlük çekeceklerini bunun da eğitimi olumsuz yönde etkileyeceği bildirildi. Çocukların,okul çevresinde açıkta satılan gıda maddelerine yönelmemeleri için, karnının evde doyurulmasının ve beslenme
çantasına kendisine yararlı, sevdiği yiyeceklerin konulmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Çocuğuna
süt iç, meyve ye, taze meyve suyu iç diyen anne ve babalar, bunları söylerken örnek de olmalılar.

BOYA KOKUSUNDAN RAHATSIZLIK DUYARSANIZ:

Taze boya kokusunu yok etmek için su çarelerden yararlanabilirsiniz:
Boya kutusuna litre başına 2 çorba kaşığı vanilya karıştırın. Ya da boyadığınız odaya, içinde kesik bir soğan bulunan soğuk su dolu bir kap yerleştirin. Ayrıca ekmek içiyle doldurulmuş bir tabak da aynı işi görecektir.

ALİMÜNYUM TENCEREDE YEMEK PİŞİRMEK HASTALIĞA NEDEN OLUR MU?:

Alzheimer hastalarında yapılan bir araştırmada beyinlerinde alüminyuma rastlanmış ve bunun yüksek ihtimalle yiyeceklerle vücuda girdiği belirtilmiş. Ayrıca alüminyumla temas eden yiyeceklerin kimi böbrek ve kemik hastalıklarına yol açtığı kanıtlanmıştır. Teflon maddesiyle kaplı tencere ve tavalar ise yapılan bilimsel araştırmalara göre insan sağlığına zarar vermiyor.

FAZLA TATLI ACIKTIRIYOR:

Oruç tutanlarda kan şekerinin düşmesi sonucu tatlı yiyeceklere karşı büyük istek görüldüğünü belirten Diyet Uzmanı Dr. Esin Şeker, ancak bunun vücutta insülin salgısını artırması nedeniyle daha çok açıktırdığını söyledi. Şeker, "iftariyelik" adı altında yemek öncesi kahvaltı türü yiyeceklerin de aşırı yemekten başka bir işe yaramadığını belirtti. İftar sofralarında börek ve yağlı yiyeceklerin tüketilmesinin yanlışlığına da dikkat çekerek iftarda çorbanın yanında sebze ve meyve gibi posalı yiyeceklerin tercih edilmesini önerdi.

HUYSUZ VE KARAMSARSANIZ EGZERSİZ YAPIN:

Uzmanlar, egzersizin ilaç olarak önerilmesini gündeme getirdiğini söylediler. 4 hafta boyunca haftada bir gün 10-20 ve 30 dakikalık sürelerle bisikletle egzersiz yaptıran araştırmacılar, pedalın hızlı ve yavaş çevrilmesi sırasında, deneklerin kalp atışlarını kontrol ettiler. Deneklere araştırma öncesinde ve sonrasında huysuzlukla ilgili bir test uygulayan uzmanlar, 4 hafta sonrasında deneklerde huysuzluk ve karamsarlığın azaldığını belirlediler. Araştırmacılar, hafta da bir gün kısa bir müddet yapılan egzersizin bile, enerjiyi ve gücü artırdığını, yorgunluk ve bitkinliği azalttığını kaydettiler. Egzersizin insana güç gösterisi hissini verdiği ve psikolojik olarak insana güç kazandırdığı düşünülüyor.

EKİNAZYA:

Kışın nezle ve gripten korunmak için içeceğiniz ekinazya çayı üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere, tüm hastalıklara ve hatta alerjik reaksiyonlara karşı bünyenin direncini de artırmaktadır.

CİLDİNİZ YIKAYINCA GERİLİYORSA:

Cildiniz kuru ise kırışıkların erken oluşmasını engellemek için cildinizi hiçbir zaman nemlendiricisiz bırakmayın. Geceleri uyumadan önce ve sabahları yüzünüzü temizledikten sonra mutlaka nemlendiricinizi uygulayın. Yüzünüzde sivilceler bile varsa, bu sizi yanıltmasın, gerilme hissi, cildinizin nemlendirilmeye ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Sudaki kalkerin etkisini azaltmak için geleneksel sabunlardan çok, dermatolojik olanları ya da bir makyaj temizleyicisini tercih edin.

BEBEĞİNİZ VE SİGARA:

Anne ve babanın içtiği sigaranın bebekte astım hastalığının ortaya çıkmasına yol açtığı belirtilerek, özellkle alerji ve astım hastasının bulunduğu ailelerde kesinlikle sigara içilmemesi gerektiği belirtildi. Astım hastalarının evlerinde,iş yerlerinde ve diğer ortamlarda hastalıklarını alevlendiren sigara dumanından korunmalarının sağlanması gerektiği ifade edildi.

İLGİSİZLİK ÇOCUĞA PARMAK EMDİRİYOR:

Çocuklardaki parmak emme alışkanlığının en büyük nedeninin ilgisizlik olduğu, bu durumdaki bebeklere daha fazla meme veya biberon verilmesi gerektiği bildirildi. Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, bebeklerin parmak emmesinin kötü bir alışkanlığın başlangıcı olduğunu, bu alışkanlığın kazanılmasından önce annenin önlem alması gerektiğini belirtti.

MARULUN YARARLARI:

Kemik erimesine karşı etkilidir. Kolesterolün düşürülmesinde etkili bir besindir. Kalsiyum, bakır, çinko minerallerinin yanı sıra A, C, E, K ve B2 vitaminlerini içerir. Cam kavanozda saklayınız. Ayrıca, 100 gramında küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlası vardır.

AMAN MİDEYE DİKKAT:

Yoğun bir iş yaşamınız var. Evinize gittiğinizde kendinizi yorgun hissediyorsunuz. Bu yorgunluğa bir de karnınızın ağrıması, yanması ekleniyor. Hatta ağrı bazen sırtınıza doğru yayılıyor ve sizi gece uykudan kaldırıyorsa ülser hastalığı kapınızı çalmak üzere demektir. İşte size koruyucu birkaç önlem:
Sigara içmeyin, gereksiz yere ağrı kesici kullanmayın, mide asidini uyaran baharatlı ve salçalı gıdaları tüketmekten kaçının, asitli içeceklerden; alkol, kahve ve çaydan uzak durun.

GEBELİK DÖNEMİNDE EGZERSİZ YAPILIR MI?:

Gebelik döneminde anne adayı doktor izni olmadan egzersiz yapmamalıdır.Yüzme, yürüyüş türü egzersiz ler hem sizin formda kalmanızı sağlayacak, hem de gebelik döneminizin daha rahat geçmesi açısından önemli olacaktır. Yürüyüş sırasında ortopedik tabanlı ayakkabı ve pamuklu eşofmanları tercih ediniz.

EGZERSİZLE MUTLU OLUN:

İnsan vücudu, hareket metabolizması üzerine kurulmuştur. Hafta da en az 3,en çok 6 gün egzersiz yapmalıdır. Egzersiz sadece şişman olanlar için değildir. Yaş, cinsiyet, vücut yağı oranı fark etmeksizin herkesin kendi egzersiz düzeyine göre uygulanacak programlar belirlenmelidir.Egzersiz, anti stres ve mutluluk hormonlarının salgılamalarını düzenler. Böylece daha mutlu bir hayat sürmek mümkün olur.Eğer vücut yağınız fazla ise köklü değişiklikler gereklidir. Normal ise beslenme alışkanlıklarınıza dikkat ederek sağlıklı yaşamınızı destekleyebilirsiniz. Günlük sıvı alımınız günde 2-3 litre arasında olmalıdır. Cildiniz daha canlı ve pürüzsüz olmasının yanında boşaltım sistemi içinde çok önemlidir.

NELER BAŞ AĞRITIR:

Baş ağrısını başlatan bazı nedenler olabilir. Buna "tetik mekanizması" denir. Başı ağrıyan kişilerin, ağrı olan günlerinin bir kriterini yapmaları son derece önemlidir. Çünkü yediğimiz bazı gıdalar, bazı kimyasal maddeler, içecek maddeleri baş ağrısını başlatabilirler. Örneğin, fındık, fıstık, çikolata, sosis, salam, konserve gibi gıdalar tetik görevini yapabilir. Eğer böyle bir tespit yapılabilirse hatta o gıdalardan uzak durmak suretiyle baş ağrısının başlamasını engelleyebilir. Özellikle mide problemleri olan kişilerde aç kalmak baş ağrısını başlatan tetik olabilir. Sabah kahvaltısını yapmayan hassas bir kişi sürekli olarak ince yazılara, TV'ye vs. bakarsa gözün aşırı yorulması nedeniyle baş ağrısı mümkün olabilir. Özellikle mayalı içkiler, bira, şarap, viski vs. aldıktan sonra baş ağrısı başlayanlar, cinsel birleşme esnasında orgazmdan sonra baş ağrısı başlayanlar gibi daha bir çok sebep sayabiliriz. Enteresandır ki, bazı kişiler şapka taktıklarında veya kafalarını sıkacak herhangi bir eşarp, cihaz vs. kullandıklarında baş ağrıları başlamaktadır.

PÜF NOKTASI:

Pişireceğiniz pirincin suyuna birkaç damla limon suyu ilave ederseniz, iştah açıcı bir beyazlığa sahip olabilirsiniz. Isıtırken soğuyan pirinç pilavınızı ısıtmak için tenceresiyle içi su dolu bir başka tencereye oturtun. Hepsini birden ateşe koyun. Arada karıştırın. Böylece, pilav tencerenin dibine yapışmadan ısınacaktır.

SPORUN TEMELİ ENERJİDİR:

İnsanın her hareketi, bu ister bir gülüş, ister bir futbol topunu zıplatış olsun, bir enerji gerektirir. Bunları yapmak için gereken enerji(ATP)besinlerden elde edilir. Önemli olan hangi yaşta,hangi sporu yapacağımıza doğru karar vermektir. Aşırı ve abartılı hareketlerden kaçınmalı, yaşımıza ve vücudumuzun yapısına uygun olanı tercih etmeliyiz. Hangi sporu yaparsak yapalım beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Çünkü spor yaparken daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarız. Profesyonel spor yapanlar için beslenme ayrı bir uzmanlık alanına giriyor.
Amatörce spor yapanlara ise önerimiz: Dengeli bir beslenme programı. Tahıl, nişasta, sebze, meyve ve süt ürünlerinden yeterince faydalanmalısınız. Gıdalardan bol enerji alarak yaptığınız spor aynı zamanda vücudunuzun daha dinç ve sağlıklı olmasına neden olacaktır.

DİŞİNİZİ DOĞRU FIRÇALAYIN:

Diş temizliğini asıl diş fırçası yapar, diş macunu değil. Diş macunu, ağza hoş koku veren ve fırçalamayı zevke dönüştüren bir yardımcıdır. Diş fırçanızı kullandıktan sonra iyice yıkayın ve bir bardak içine, fırça başı yukarıda koyup açıkta kurumasını sağlayın. Diş macunu seçiminde en ideali piyasada bulunan tadı ve kokusu hoşunuza giden bir ürünü kullanmaktır.Ancak öyle reklamlarda sunulduğu gibi birkaç santim değil her fırçalamada sadece bir nohut büyüklüğünde macun kullanmanız yeter. Diş fırçalamanızın hedefi, dişlerin yüzeylerindeki besin artıklarını ve bakteri plağını tümüyle ortadan kaldırmaktır. Bu amaçla diş fırçası diş ile dişetinin birleştiği yere 45 derece açıyla yerleştirilir. Dişetinden dişe doğru (üst çenede yukarıdan aşağıya, alt çenede aşağıdan yukarıya doğru) dairesel hareketler yapıldıktan sonra fırça döndürülerek, kılların süpürme hareketi yapması sağlanır. Son olarak, dişlerin çiğneyici yüzeyleri, ileri geri hareketlerle fırçalanır.
Bu fırçalama yönteminde genellikle ilk birkaç gün bilek ve ön kol kasları, döndürme hareketinden dolayı
yorulabilir, fakat kısa sürede alışkanlık kazanır.

ELMA KANSERİ ÖNLÜYOR:

Bilim adamları C vitamininin kanseri önlediğini, elmada bulunan doğal bir maddenin ise C vitamininden daha güçlü ve etkili olduğunu belirledi.


  • Ayça Özden bunu beğendi

İmzam şekil önümden çekil.

Nazar etme ne olur adam ol seninde olur.

 

           Nqdyyk.png

 


#2 Ayça Özden

Ayça Özden

    Üye

  • Üye
  • Pip*Pip*
  • 41 İleti

Yazma tarihi: 15.03.2015 - 21:16

Yeşil çay ve sütü her zaman içiyorum.

çok yararlı bir paylaşım.


  • Doğan Kurban bunu beğendi

#3 Avni Duman

Avni Duman

    Azimli Üye

  • Üye
  • Pip*Pip*Pip*
  • 409 İleti

Yazma tarihi: 15.03.2015 - 21:20

Bilgisayar ekranina bakmama gibi bi sansimiz yok maalesef is geregi sabahtan aksama kadar bilgisayar basindayiz sonunda gozler rakun gibi bakiyo
  • Doğan Kurban bunu beğendi

#4 Doğan Kurban

Doğan Kurban

    Emektar Üye

  • Üye
  • Pip*Pip*Pip*Pip*Pip*
  • 4.893 İleti

Yazma tarihi: 15.03.2015 - 21:24

İlk baktığımda aşağıdakini Erkan dan uzak durun diye okudumya sanırım bana ikaz bu.Kapat laptopu yat mı diyor ki :)

 

EKRANDAN UZAK DURUN:


  • Mustafa Kandemir bunu beğendi

İmzam şekil önümden çekil.

Nazar etme ne olur adam ol seninde olur.

 

           Nqdyyk.png

 


#5 Mustafa Kandemir

Mustafa Kandemir

    Emektar Üye

  • Moderatör
  • 3.819 İleti

Yazma tarihi: 15.03.2015 - 21:27

Paylaşım için teşekkürler doğan abi

#6 Serdar Yaman

Serdar Yaman

    Emektar Üye

  • Üye
  • Pip*Pip*Pip*Pip*Pip*
  • 2.985 İleti

Yazma tarihi: 15.03.2015 - 21:58


Focus 2011 1.6 205 Ps Ecoboost Şeker Kırmızı Titanium-X+Pp
06 YMN 31





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı